Q&A
Marco Engelen,
studio zaca.

Q: Waar werk/woon je?

Marco Engelen: Ik werk met zaca voor klanten over de hele wereld. Ik woon met mijn vrouw Sanne in Voerendaal, Zuid-Limburg, Nederland. Hoewel de fysieke locatie er tegenwoordig dus eigenlijk helemaal niet meer toe doet.

Q: Hoe ziet je werkplek eruit?

Marco Engelen: In onze tuin heb ik een eigen studio gemaakt. Zelf ontworpen, zelf gebouwd. Een volledig onafhankelijke ruimte, waar ik mijn creativiteit kwijt kom en ik de deur van dicht kan doen als het tijd is om te ontspannen. Niets zo vervelend voor je gemoedsrust en voor je creativiteit om 24/7 met je werk bezig te zijn. Er is namelijk meer dan werk, hoeveel plezier en energie ik er ook uit haal.

Q: Hoe ziet je werkdag eruit?

Marco Engelen: Ik maak altijd mijn eigen schema, afhankelijk van aan welk project ik werk. Geen dag is zo hetzelfde. Mijn ideale dag? Om 6u starten, dan ben ik het creatiefst, tot een uurtje of 12 werken. Daarna wat kilometers wegtrappen op mijn racefiets en in de namiddag nog wat uurtjes on-the-go werk.

Q: Naar wat voor soort muziek luister je tijdens het werk?

Marco Engelen: Ik heb geen favo artiesten. In mijn ochtendsessie luister ik meestal poolside lounge muziek, ideaal om in een flow te komen. In de middag wat meer uptempo.

Q: Welke tools/programma’s gebruik je voor design/development?

Marco Engelen: Mijn voorkeur is om alles in de browser te ontwerpen. Ik sta versteld van een webdesigner die geen code snapt, of van een ontwerper die zo goed is als zijn programma waar ie al x jaar mee werkt. Ik probeer het simpel te houden: pen, papier, editor, browser.

Q: Wie is je voorbeeld?

Marco Engelen: Voorbeeld is een groot woord, ik blijf vooral mezelf. Het internet is vol met inspiratie, dus ergens inzichten opdoen is niet al te lastig, al ontstaan de beste ideeën weg van mijn computerscherm.

Q: Hoe ziet je werkproces eruit?

Marco Engelen: Ik heb zelf eigenlijk geen proces, al kan ik me natuurlijk wel in een proces inpassen als dat van toepassing is. Ik geloof dat een proces vooral killing is voor creativiteit. Net als meetings je uit je flow halen. Een meeting van een half uur, kost je zo 1,5u. Voorbereiding, meeting, verwerken en opnieuw opstarten met je werk. Zonde. Ik werk liever met roadmaps en lijstjes, maar dat kan nu eenmaal niet altijd.

Q: Je beste werk?

Marco Engelen: Ik ben niet echt iemand die aan favorieten doet. Zolang ik iets leer en me ontwikkel ben ik tevreden. Mijn laatste werk dus eigenlijk.

Q: Je slechtste werk?

Marco Engelen: https://marcoengelen.com

Ik geloof dat een proces killing is voor creativiteit.
– Marco Engelen

Het is u op ,

een mooi moment om je project te bespreken.

© zaca 2009 —