Digitale oplossingen
met impact

Sinds 2009


zaca is een onafhankelijke digital studio uit NL — werkend aan digitale oplossingen die doelgroepen in beweging krijgen en morgen overleven.

De wereld is dynamischer en complexer dan ooit. De snelheid waarmee nieuwe ideeën worden geboren, ontwikkeld en gerealiseerd is ongekend, wat resulteert in een overvolle online massa waarin je jezelf moet blijven wil je opvallen. Die snelheid mag niet ten koste gaan van aandacht en vakmanschap. Daarom bestaat zaca. Het is de ambitie om werk te creëren dat doelgroepen in beweging krijgt en langer meegaat dan morgen. Werk dat doordacht, gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Helpt dingen eenvoudiger en slimmer te maken. Nuttiger, mooier en leuker. 

zaca vertaalt sinds 2009 complexe online vraagstukken naar concrete online oplossingen en digitale producten. Oplossingen die functioneel zijn, opvallen in de massa en prestaties versterken. Ze laten zien wie je bent, wat je doet en waar je naartoe gaat, zodat je een sterke basis hebt om vanuit te communiceren.

Als designers is het onze verantwoordelijkheid om met doordachte oplossingen bij te dragen aan een zinvollere, no-nonsense en duurzamere toekomst.

zaca werkt aan websites, e-commerce oplossingen en digitale merkidentiteiten voor lokale helden en internationale multinationals, voor culturele instellingen, de (semi)overheid, de zakelijke en non-profit sector, voor merken, bedrijven en professionals. Niet sector gebonden, maar ambitie gebonden.


Proces

Elk project is opgebouwd rond de principes van goed ontwerp, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Een logo, website of webshop maken kan iedereen. Het is geen abracadabra. Het is de uitdaging om klanten te helpen doelstellingen te bereiken. Om die doelen te bereiken moeten we terug naar de basis. Het gaat niet om een logo, website of webshop, het gaat erom hoe we het middel kunnen laten doen wat je als klant wilt bereiken.


1

Ontdekken

Inzichten verkrijgen in de doelstellingen en de randvoorwaarden.


2

Ontwerpen

Inzichten omzetten in grove design concepten en specifieke ontwerpen.


3

Ontwikkelen

De ontworpen elementen vertalen naar functionele digitale oplossingen.


4

Opleveren

Lanceren van succesvolle digitale oplossingen die doen wat ze moeten doen.


5

Onderhouden

Oplossingen beheren, uitbreiden en top-of-mind blijven.


Services

Alles willen doen is nooit een doel geweest, goed zijn in alles bestaat niet. Wat dan wel? Doordacht design combineren met hedendaagse techniek om succesvolle digitale oplossingen te creëren die creatief, succesvol en tijdloos zijn. Bij elk project leeft de nieuwsgierigheid hoe de rol van design mensen en bedrijven kan beïnvloeden en hoe het de perceptie van producten en diensten vormgeeft. En vooral, hoe het de wereld waarin we leven kan verbeteren voor een zinvollere, no-nonsense en duurzamere toekomst.


Website &
e-commerce

Website Design

Website Development

Mobile Design

Digital Platforms

E-commerce

Checkout Design

No-code

Optimalisatie

CRO

Beheer & Support

Merkidentiteit

Research

Creative Direction

Naamgeving

Design Direction

Logo

Brand Design

Icons

Payoff

Tone of voice


Maak
Kennis

Een onafhankelijke digital studio zonder de ballast van een full-service agency. Dat betekent to-the-point schakelen met dezelfde persoon, geen uurtje-factuurtje maar resultaat als uitgangspunt, persoonlijke aandacht en samen resultaten boeken. Dit maakt zaca tot de studio waar oprichter en eigenaar Marco al sinds 2009 trots op is. Meer is niet per se beter, beter is beter.


Oprichter, eigenaar & designer

Marco neemt de creatieve leiding over de projecten, hij beheert alle werkzaamheden en is aanspreekpunt bij alle fases. Hij heeft, als autodidact, bijna 15 jaar ervaring in de online industrie en denkt in oplossingen voor de doelgroep. Zijn werk kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak, liefde voor essentieel design en lettertypes.

Designer & sparring

Vanuit haar eigen bedrijf VAIS is Sanne freelance designer en klankbord voor zaca. Ze vertaalt graag design van online naar offline en andersom. Sanne is een ideale sparringpartner die het vermogen in zich heeft om buiten de standaard online oplossingen te denken.

Officedog & wandelpartner

James is de officedog van de studio, altijd blij om je te ontmoeten. Hij slaapt wel wat veel tijdens werkuren, maar dat wordt voor lief genomen. Een ideale wandelpartner tijdens de lunchbreak. Af en toe even luidruchtig tijdens een overleg, maar altijd met de beste bedoelingen. Blaffende honden bijten niet.


Selectie
Klanten

zaca werkt voor lokale helden en internationale multinationals, voor culturele instellingen, de (semi)overheid, de zakelijke en non-profit sector, voor merken, bedrijven en professionals. Niet sector gebonden, maar ambitie gebonden.


Arets

BeeOne

Beyond the Corals

Ergonomiewebshop

EURIEC

FlyABC

Gemeente Heerlen

Gemeente Maastricht

IBT

IPAL

John Soliano

Link ERS

MDT Bonaire

Min BZK

OnderneemMens

OLB

Permobil

PIVA

PromenadePark

Skylla

VOC

WoltersTechniek


Awards &
Erkenning

Erkenning op zichzelf is nooit een drijfveer voor het werk, maar het bekrachtigt en waardeert de resultaten van een succesvolle samenwerking en een geslaagd proces. Zelf vertellen hoe goed je bent is namelijk niet heel bijzonder.


Klant

Project

Erkenning


Permobil Europe

website

“Marco heeft Permobil Europe zijn online identiteit gegeven met zijn expertise en strategisch denken. Naast zijn uitstekende kennis van design en websites is Marco vooral een geweldig persoon om mee samen te werken.” Ralf Maes, European Marketing Manager Permobil Europe


Ministerie BZK

website

“Zaken doen met integriteit! Dat is wat ik leuk vind aan het werken met zaca. Marco praat niet mee, maar denkt mee en komt proactief met ideeën die passen bij de doelen die we hebben. Dat maakt me als klant blij, want ik weet dat ik daadwerkelijk geholpen word en dat het de investering direct waard is. Ik werk graag met zaca en zal dat ook in de toekomst blijven doen.” Damaly Linkers, Projectmanager Link ERS voor Ministerie BZK


EURIEC

website

“De persoonlijke benadering spreekt ons erg aan. De communicatie in het hele project was duidelijk en Marco is heel transparant in zijn werk. We zijn zeer tevreden.” Jeroen Rademakers, Communicatieadviseur RIEC Limburg


Gemeente Maastricht

website

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met zaca. Marco denkt mee met de klant en draagt oplossingen aan. Hij komt zijn afspraken altijd na en koppelt ook de werkzaamheden goed terug. Hij is goed en snel bereikbaar en heeft veel geduld. Met veel plezier samengewerkt aan deze projecten.” Daniëlle Beiten, IPAL i.o.v. Gemeente Maastricht


Ergonomiewebshop

e-commerce & merkidentiteit

“Iemand vinden om een website voor je te bouwen, is gemakkelijk… ze zijn overal. Het vinden van iemand die begrijpt hoe je bezoekers van je site in klanten kunt veranderen, is echter zeldzaam. Niet alleen heeft Marco met zaca mijn hele webshop opnieuw ontworpen en gerealiseerd, maar zo ook gezorgd voor 250% meer conversie. Na het live gaan hebben we een traject ingezet om alles te blijven optimaliseren en te onderhouden.” Maurice Arets, Eigenaar Arets-Ergonomie


VOC

website

“Marco heeft met zaca voor ons nieuwe vastgoedproject PromenadePark een succesvolle nieuwe website neergezet. Marco werkt zeer stipt, overzichtelijk en denkt vooral goed mee!” Miriam Jongen, Directeur VOC


Life & Mobility

e-commerce

“Tijdens de drukke opstartperiode van het bedrijf was het bijzonder prettig dat Marco veel initiatief toonde, actief met ons meedacht en met concrete voorstellen en oplossingen kwam voor onze nieuwe webshop. Zo konden wij ons concentreren op het eigenlijke werk, want we wisten dat alles in betrouwbare en professionele handen was. Bedankt voor de professionele en prettige ondersteuning.” René Ploum, CEO Life and Mobility Group


Skylla

website & merkidentiteit

“Na de loskoppeling van Skylla-Europe met haar moederbedrijf heeft zaca de digitale positionering op zich genomen. Een uitstekende samenwerking met Marco waar we met volle tevredenheid op terugkijken en we samen verder aan blijven werken richting de toekomst.”
Saffier Brull, CEO Skylla


IPAL

website

Nominee 2022, BESTCSS


IPAL

website

Nominee 2022, AWWWARDS


Skylla

website

Nominee 2022, BESTCSS


Skylla

website

Nominee 2022, AWWWARDS


zaca

website

Site of the Day 2021, BESTCSS 


zaca

website

Honorable Mention 2021, AWWWARDS


zaca

website

Mobile Excellence 2021, AWWWARDS


zaca

website

Inspirational Website 2021, CODROPS


zaca

website

Inspiration Gallery 2021, LANDBOOK


wespeedup

website

Nominee 2020, BESTCSS


wespeedup

website

Nominee 2020, AWWWARDS