zaca is een onafhankelijke, creatieve digital & design studio. Opgericht in 2009. Werkend voor lokale helden en internationale multinationals, voor culturele instellingen, de (semi)overheid, de zakelijke en non-profit sector. Niet sector gebonden, maar ambitie gebonden.

Werk maken dat doelgroepen in beweging krijgt. Dat morgen overleeft. Opvalt in de massa. Werk dat doordacht, toegankelijk en uniek is. Werk dat helpt dingen eenvoudiger en slimmer te maken. Nuttiger, mooier en leuker. Met mensen werken, niet voor mensen. Deel uitmaken van verandering. Werk maken dat een probleem oplost en resultaat oplevert.


Services


Digital

Website
E-commerce
Mobile
No-Code
Checkout design
Site Audit
Integraties

Merkidentiteit

Naming
Logo
Icons
Typografie
Kleurstelling
Creative direction

Alles willen doen is nooit een doel geweest. Goed zijn in alles bestaat niet. Dus, geen social, geen print, geen ads, geen full-service. Focus. Doen waar je goed in bent.


Aanpak


Creativiteit is niet in een hokje te plaatsen. Geen bla-bla termen, overwerk of onnodige overleggen. Elke opdracht is anders. Elk probleem is anders. Geen uurtje-factuurtje. Gewoon een fixed fee. Maatwerk. Nieuwsgierig zijn is genoeg. En jij moet vooral willen en vertrouwen. Ontdekken, ontwerpen, ontwikkelen. Dat is het proces. Transparant, duidelijk en zonder verrassingen.


Team


Spoiler alert: Meer is niet per se beter. Beter is beter. zaca is een solo studio.

Oprichter en designer van zaca is

.

Als autodidact heeft Marco het ontwerpen zichzelf eigen gemaakt en met bijna 15 jaar ervaring heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die wegblijft van de massa. Werk heeft de afgelopen jaren verschillende internationale prijzen gewonnen en is gebaseerd op terugkerende thema’s als gebruiksgemak, originaliteit en duurzaamheid. “Gewoon een website of logo maken is peanuts, het gaat erom de essentie te raken, het doel te vinden.”

is tijdens werkuren officedog bij zaca. Een echte teamplayer, die altijd blij is om je te begroeten. Hij slaapt wel wat veel tijdens werkuren, maar dat wordt voor lief genomen. Een ideale wandelpartner tijdens de lunchbreak. Af en toe even luidruchtig tijdens een overleg, maar altijd met de beste bedoelingen. Blaffende honden bijten niet.


Selectie van klanten


Arets-Ergonomie
BeeOne
Beyond the Corals
Ergonomiewebshop
FlyABC
Gemeente Maastricht
Huid Zuid
Hygge
IBT
IPAL
John Soliano
Karma-Europe
Life & Mobility
Limburg Catering

Ministerie van BZK
OnderneemMens
Openbaar Lichaam Bonaire
OTC
Permobil
PIVA
Pompen Service Limburg
PromenadePark
RIEC Limburg
Rutten Ridderbeks
Skylla
VOC vastgoed
Wilma Running


Erkenning


Nominee 2022, BESTCSS
Nominee 2022, AWWWARDS
Site of the Day 2021, BESTCSS
Honorable Mention 2021, AWWWARDS
Mobile Excellence 2021, AWWWARDS
Inspirational Website 2021, CODROPS
Inspiration Gallery 2021, LANDBOOK

Damaly Linkers, Projectmanager Link ERS voor Ministerie BZK

“Zaken doen met integriteit! Dat is wat ik leuk vind aan het werken met zaca. Marco praat niet mee, maar denkt mee en komt proactief met ideeën die passen bij de doelen die we hebben. Dat maakt me als klant blij, want ik weet dat ik daadwerkelijk geholpen word en dat het de investering direct waard is. Ik werk graag met zaca en zal dat ook in de toekomst blijven doen.”

Ralf Maes, European Marketing Manager Permobil Europe

“Marco heeft Permobil Europe zijn online identiteit gegeven met zijn expertise en strategisch denken. Naast zijn uitstekende kennis van design en websites is Marco vooral een geweldig persoon om mee samen te werken.”

René Ploum, CEO Life and Mobility Group

“Tijdens de drukke opstartperiode van het bedrijf was het bijzonder prettig dat Marco veel initiatief toonde, actief met ons meedacht en met concrete voorstellen en oplossingen kwam voor onze meertalige website. Zo konden wij ons concentreren op het eigenlijke werk, want we wisten dat alles in betrouwbare en professionele handen was. Bedankt voor de professionele en prettige ondersteuning.”

Daniëlle Beiten, IPAL i.o.v. Gemeente Maastricht

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met zaca. Marco denkt mee met de klant en draagt oplossingen aan. Hij komt zijn afspraken altijd na en koppelt ook de werkzaamheden goed terug. Hij is goed en snel bereikbaar en heeft veel geduld. Met veel plezier samengewerkt aan deze projecten.”

Jeroen Rademakers, Communicatieadviseur RIEC Limburg

“De persoonlijke benadering spreekt ons erg aan. De communicatie in het hele project was duidelijk en Marco is heel transparant in zijn werk. We zijn zeer tevreden.”


Manifest


Uurtje-factuurtje Resultaat.
➁ Maatwerk.
➂ Weg van de massa.
➃ Het is geen eenrichtingsverkeer.
➄ Eerst inhoud, dan vorm.
➅ We zitten hier samen in, be nice.
➆ Er is meer dan werk.
➇ Vertrouw.
➈ Heb respect.


Studio


De zaca design studio is een onafhankelijke zelf ontworpen en zelf gebouwde studio waar ideeën tot leven komen, van concept tot functionerende oplossing. Voor klanten over de hele wereld. De mindset in de studio is informeel en relaxt, zonder blabla.


LET'S TALK